Geborgde Werkwijze Alcoholwet

Versie: 30-06-2021

Geborgde werkwijze De Biertonne volgens de nieuwe alcohol wet 2021

Op 1 juli 2021 gaat de nieuwe alcoholwet in waardoor De Biertonne genoodzaakt is om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarigen zo goed als onmogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is dat er een dubbele leeftijdscheck komt; één voor het afronden van de bestelling en één voordat de bestelling aan onze klant wordt aangeboden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. De Biertonne heeft een geborgde werkwijze opgezet die wij hieronder aan u toelichten.


Leeftijdscontrole bij bestellen

Voordat u als klant de bestelling op debiertonne.nl afrond, zullen wij u vragen om akkoord te gaan met onze algemene verkoopvoorwaarden en een bevestiging dat u 18 jaar of ouder bent, dit dient naar waarheid in te worden gevuld.


Leeftijdscontrole bij levering

U zult zich bij levering van een bestelling moeten legitimeren. Deze check dient altijd te worden uitgevoerd door de bezorger van PostNL, ook wanneer het evident is dat u of degene die het pakket voor u in ontvangst neemt, ouder is dan 18 jaar.

- De Leeftijdscheck 18+ wordt in de handscanner van de PostNL bezorger vastgelegd. De controle wordt uitgevoerd op basis van het legitimatiebewijs van de ontvanger.


Als u zelf niet aanwezig bent

Het kan natuurlijk zijn dat niet u, maar iemand anders uw bestelling in ontvangst neemt. Dit kan alleen als de andere persoon zelf 18 jaar of ouder is en dit aan de hand van een geldig legitimatiebewijs kan aantonen. Op dat moment zal de bezorger zijn/haar gegevens vastleggen. Indien niemand aanwezig is van 18 jaar of ouder, mag het pakket niet worden overhandigd. 


Levering bij de buren en neerzettoestemming

Helaas is het per 1 juli 2021 wettelijk niet toegestaan pakketten met alcohol bevattende dranken bij de buren af te leveren en kan er ook géén neerzettoestemming meer worden gegeven. Is de Leeftijdscheck 18+ niet gelukt omdat de ontvanger niet thuis was, dan neemt de bezorger het pakket weer mee terug. De zending wordt naar een PostNL locatie in de buurt gebracht, waar de ontvanger het binnen 1 week kan ophalen met een geldig legitimatiebewijs. Komt niemand het pakket ophalen? Dan wordt de zending retour verzonden. 


Werkwijze en verpakking voorwaarden

Bovenstaande werkwijze is bij al onze medewerkers inclusief externe vervoerders bekend. Daarnaast verzenden wij met speciale voor bier bestemde verzenddozen waarvan de inhoud duidelijk is.


Extra kosten van de verzending

Vooralsnog rekenen wij geen extra kosten voor de leeftijdscheck per bestelling voor de ‘Verplichte Legitimatie check Alcohol Wet’. 


Controle van de Geborgde werkwijze

Wij zijn verplicht om onze geborgde werkwijze eenmaal per jaar te onderzoeken op geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen. Dit zal bij de eerste bestelling op 1 Juli 2021 worden gedaan en vervolgens jaarlijks herhaald worden.


Verantwoord alcohol gebruik

Als (online)bierspeciaalzaal willen wij en zijn wij verplicht om onze consumenten verantwoordelijk met drankgebruik om te laten gaan. Wij staan ervoor dat het alcoholgebruik van minderjarigen tot een minimum wordt teruggedrongen. Wij verkopen geen alcohol aan personen die jonger zijn dan 18 jaar. De Biertonne neemt hierin haar verantwoordelijkheid en zal zich houden aan de regels en wetgeving die er is voor de verkoop van alcoholhoudende dranken.

Door onze website te bezoeken gaat u akkoord met onze privacy policy!